Punyelah nak xpress suh naik. Ni gara-gara last minit uli. Uli pukul 3 dan target dalam pukul 5 lebih mesti dah boleh makan. Maka beginilah kaedahnya.
Kite takde loyang loaf (maaf ye sifu-sifu roti #jangankecamhakak), bantai jek loyang 7x7x3.
Masukkan dalam oben yang OFF.
Letak air panas kat sebelah loyang.
Tutup pintu oben rapat-rapat.
Biarkan sampai naik.
Ni letak atas oben yang tengah dipanaskan. Kembang naik membesar bagai juara.
Ukuran untuk roti ni satu doh tu dalam 345gm je. Dapat 2 bantal peluk.
Lepas ni spray air..banyak mana spray makin teballah crust roti tu. Lepas tu kite bako.
Dengan syarat oben tu mesti dipanaskan dulu 🤗🤗🤗
(tips amik kat gugel)
Banyakkan membaca banyakler dapat tips berguna. Jom kite baca lagi.
#hanizahomemade
No comments:
Post a Comment