NAK BUAT ROTI BANTAL/ ROTI BENGGALI TAPI TIADA LOYANG LOAF

NAK BUAT ROTI BENGGALI TAPI TIADA LOYANG LOAF.

Punyelah nak xpress suh naik. Ni gara-gara last minit uli. Uli pukul 3 dan target dalam pukul 5 lebih mesti dah boleh makan. Maka beginilah kaedahnya.


Kite takde loyang loaf (maaf ye sifu-sifu roti #jangankecamhakak), bantai jek loyang 7x7x3.

Masukkan dalam oben yang OFF.

Letak air panas kat sebelah loyang.

Tutup pintu oben rapat-rapat.

Biarkan sampai naik.
Ni letak atas oben yang tengah dipanaskan. Kembang naik membesar bagai juara.
Ukuran untuk roti ni satu doh tu dalam 345gm je. Dapat 2 bantal peluk.


Lepas ni spray air..banyak mana spray  makin teballah crust roti tu. Lepas tu kite bako.

Dengan syarat oben tu mesti dipanaskan dulu 🤗🤗🤗

(tips amik kat gugel)
Banyakkan membaca banyakler dapat tips berguna. Jom kite baca lagi.

#hanizahomemade

No comments:

Post a Comment

hanizarujhanfamily blog